Italiaanse tuin Garnish Island

  • Van 27 juni t/m 2 juli 2014 waren we in samenwerking met Garden Tours met de GGC  6 dagen in Ierland.
  • Vrijdag met het vliegtuig naar Dublin en terug via Cork in het Zuid-Westen. De groep van 37 personen genoot van een heerlijke tuinenreis. Hans Ringers was voor de 5e keer onze reisbegeleider. Het weer is reuze meegevallen. Drie dagen prachtig zonnig weer en 3 dagen met buien in de ochtend. We werden de 1e dag ontvangen door tuindiva en boekenschrijfster Mrs. Helen Dillon in de  Dillon Garden. Daarna bezochten we  de tuin van Mrs Carmel Duignan. De volgende dag volgde de prachtige June Blakes's Garden, daarna de tuin van haar broer Jimi genaamd Huntingbrook Garden. Na de regenbuien en de lunch naar Mount Usher. Deze tuin ligt schitterend tussen 2 stromende rivieren met mooie beplanting aan weerszijden. De avondzon gaf een geweldige sfeer en kleurschakering. De zondag begon in de regen met een bezoek aan Powerscourt Garden met de beroemde Japanse tuin en antieke beelden.
  • Het is een top-tuin in Ierland met een parkachtig landschap met mooie gazons en uitzicht op de bergen . Na enkele uren in de bus met een stop in kasteelstad Cahirr reden we naar Bantry House and Garden. Een tuin met een fraai oud landhuis ingericht in oude stijl. Via de Staiway to Heaven zoals de trap genoemd wordt heb je een prachtig uitzicht over de tuin, het huis en de Atlantische Oceaan. Vervolgens reden we naar Glengariff voor de overnachting in het koloniale Eccles Hotel. De volgende morgen scheepten we met regen in voor de overtocht naar Ilnacullen-Garinish Island.
  • Onderweg liggen veel zeehonden te rusten op de kleine eilandjes rondom het eiland. Een rijke koopman liet hier een prachtige tuin aanleggen in Italiaanse stijl. Wederom genoten we van de exotische bomen in dit milde klimaat dat bijna geen vorst kent. Veel planten dus die we in Nederland in de kas moeten laten overwinteren. In Helen's Bar een zalmlunch en via de Ring of Bearra naar Lauragh voor een bezoek aan Derreen Garden. Dit leek eigenlijk meer op een Ierse Jungle gelegen aan zee, dan op een tuin. Wel prachtige boomvarens en andere weelderige begroeing.
  • Dinsdag 1 juli met prachtig zomers weer en volle zon 4  kleinere tuinen bezocht. Het 1e bezoek was aan  Beechwood Garden de tuin van Ned Kirby. Een plaatje van een tuin gelegen in een prachtig plattelandslandschap. Deze tuin kreeg van onze groep de 1e prijs, Daarna naar Hillside, waar we werden ontvangen door Mrs. Mary Byrne. De tuin is gelegen tegen de heuvel met uitzicht op zee. Na de lunch naar de kleinste tuin van een bezoek aan Coosheen, gerund door Hester Forde. Een kleine tuin met een enorme collectie planten en bomen. Ter afsluiting een bezoek aan Lakemount , waar Mrs.Rose & Mr. Brian Cross ons verwelkomden in hun bijzonder mooie tuin. Brian is een absolute expert op tuinengebied in Zuid-West Ierland. Na de koffiebreak reden we naar Cork en namen intrek in het Montenotte Bestwestern Hotel. De 6e en laatste dag bezochten we eerst  de Ballymaloe Kitchen Garden. Deze grote tuin heeft o.a een moestuin, vruchtentuiin, siertuin en doolhof. Na de zalmlunch in Midleton Park Hotel nog een uurtje rondgelopen in de weinig interessante stad Cork en vervolgens naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Amsterdam.
  • Klik hier voor meer foto' s.
  • Klik hier voor één van de vier filmpjes die op deze reis gemaakt zijn over deze tuinen.

June BlakeJune Blake 1 Dillon Garden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                      June Blake s gardenWalled garden Bantry House Garden

Ballymaloe Cookery School