kasteel oostkerke 1

In 2013 wilde men eens niet naar Engeland, dus togen we weer met Garden Tours naar Zuidelijk Vlaanderen om daar meteen de eerste ochtend al een prachtige tuin te bezoeken. De tuin "Het Goede Gevoel "  van een fanatiek echtpaar dat 's morgens in alle vroegte de paden aangeharkt had omdat er bezoekers kwamen zorgde de hele reis voor een interessant en afwisselend tuinenbezoek. In Picardië waren de kasteeltuinen erg boeiend, vooral Kasteel van Oostkerke heeft op vele van de bezoekers veel indruk gemaakt, vooral ook door het enthousiasme en de bijzondere manier van zijn presentatie.De tuin bij het landgoed is ontworpen door Mien Ruys in de jaren dertig van de vorige eeuw.De tuin en het kasteel liggen prachtig in het landschap.De doorkijk tussen de bomenrijen door naar de oude molen is magnefiek.

Le Jardin de Sericourt, een grote tuin aangelegd in een bos, met daarin verschillende tuinkamers, zo is de tuinkamer met in allerlei verschillende vormen geknipte buxus en taxis struiken het meest sfeervol en heel bijzonder om door te lopen op de smalle paden, dan zijn er nog de heggen waarvan men op een afstand gezichten in kan herkennen. 

De Wiedenhof  , de tweede tuin in Vlaanderen die we bezochten was van een even enthousiast echtpaar, de tuin die erg diep,(150 meter ) en niet zo breed was zag er preachtig uit. De diepte werd nog eens versterkt door 2 lange graspaden.

Oostveld is de tuin van kweker en tuinontwerper Chris Ghyselen, met tuinkamers rondom het huis, er is een grassentuin en een weiland met natuurlijke begroeiing. 

De tuin van Régine , een Engelse tuin was de inspiratiebron voor de inmiddels overleden eigenaresse van de tuin, een mooie tuin rondom het statige huis. 

Jardin de Maizicourt,  door de meeste leden van het reisgezelschap aangegeven als de mooiste tuin van deze reis

.Bij aankomst zie je buiten de tuin al de bloeiende borders in de bermen.hekken langs de weg zijn begroeid met klimrozen.De tuin ligt mooi om het huis met ook enkele tuinkamers in verschillende stijlen, Waarvan een met borders bloeiende rode papavers (juni) waar men kan genieten van alle vogelgeluiden.Tot aan de bosrand is er nagedacht over de beplanting waardoor alles tot een prachtig geheel is gemaakt.Zeer de moeite van het bezoeken waard. 

Andere tuinen: Jardin des Valloires , De Wouwenhof, en de tuin vanLaura Dingemans

 

  Klik hier  voor de foto's.

                        Klik hier  voor een filmpje, jardin de Maizicourt en hier  voor een filmpje over 2 Vlaamse tuinen.

 

ggc_vlaanderen_picardi_431.jpg ggc_vlaanderen_picardi_428.jpg ggc_vlaanderen_picardi_163.jpg